mammaliv - oppskrifter - essensielle oljer

Drømmen om tidligere vår

Drømmen om tidligere vår

“Hvordan hadde det vært med et drivhus?”

 

Vi hadde flyttet vestover til et lite småbruk som mine besteforeldre hadde brukt som sommerhus i flere år.  Noen katter og høner hadde flyttet inn, og vi hadde lyst til å dyrke grønnsaker selv. Litt etter litt utvidet vi hagen. Et par år forsøkte vi oss med en åker, men der var det for mye stein og ikke nok sol. (Så der fikk hønene leve glade, frittgående dager).

Vi bestemte oss for å bygge drivhuset langs solveggen på løa. Det var det varmeste stedet, og vi kunne se det frå kjøkkenvinduet. Først hadde vi lyst til å sette inn gamle vinduer, men endret etterhvert planen og gikk for en annen, enklere løsning.

 

På denne røde veggen har min mann bygget drivhuset. Bildet ble tatt i 2013.

 

I nesten fem måneder om vinteren har vi ikke sol, vi ser den bare på fjellveggen (den bak løa i bildet under) på andre siden. Så det å starte med å så inne for at plantene skal ha et forsprang er avgjørende for tidlig innhøsting. Tomater og agurk synes jeg også er vanskelig å få til, så det skal bli spennende å se om avlingen blir større i år.

 

Drivhus
Byggingen har begynt.

 

Det er ikke så stort hus vi bor i, og vi er fem barn og to voksne! Så når jeg skal ha små spirer inne i 2.3 måneder blir det trangt. Det endte opp med at vi hadde dem oppe på soverommet. Det er det eneste rommet i huset der barna ikke har lov til å leke. Der må vi snike oss forbi for at vi ikke skal rive dem med oss.

 

Drivhus
For at taket på drivhuset skulle holde måtte vi flytte fronten tilbake, men jeg har fått fin lagringsplass under kassen foran som vi har lagt tak på.

 

“Hvordan hadde det vært med et drivhus?” spurte min Jan-Ove meg en dag. “Fantastisk!” Jeg så for meg lavendel framfor, tomatplanter og agurkplanter inni, og kanskje noen hengende kurver med jordbær. Å kunne sitte inne i drivhuset med kaffi på litt kalde vår- og høstdager…

 

Dette er første forsøk på å bygge et “hus” for min mann, så det har tatt noen år å få det ferdig. Det har blitt gjort endringer flere ganger, men nå i helgen ble han ferdig med å legge gulv. Han har også laget en benk langsmed veggen som de litt større tomatplantene kan stå på.

 

Resultatet er fantastisk og jeg skal dele flere detaljer og bilder fra drivhuset i ett nytt innlegg snart.

 

 

Skru på drivhus
Siste skruer på drivhuset.

 

 

 1 thought on “Drømmen om tidligere vår”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.