mammaliv - oppskrifter - essensielle oljer

Ingefærkjeks

Ingefærkjeks

Oppskrift på ingefærkjeks med sitron essensiell olje

 

Her er en enkel oppskrift på gluten- og melkefrie kjeks som jeg ofte lager.

Barna elsker dem, så de er faste julekjeks hvert år.

Men vi lager dem like gjerne når det ikke er jul!

 

Ingefærkjeks, sitron, sitron essensiell olje og ingefær.

 

Jeg pleier alltid å ha dem med meg når jeg presenterer essensielle oljer!

 

Du trenger:

2,5 kopp mandelmel

3/4 kopp tapioca/arrowroot/potetstivelse e.l.

1/2 ts salt

1 ts bakepulver

1-2 ss malt ingefær

 

(1 kopp er ca. 2.5 dl)

Bland dette sammen og lag en grop i midten.

Deretter har du det våte oppi:

 

1/4 kopp olje (jeg bruker olivenolje)

1/2 kopp lønnesirup/honning

12 dråper sitron essensiell olje

Ha i litt og litt av vesken, og blande underveis. Deigen skal ikke smuldre og heller ikke være for løs. Den skal kunne formes. Om den smuldrer har du oppi litt mer honning, lønnesirup eller olje. Om den er litt for løs kan du ha oppi litt mer mel eller sette den i kjøleskapet et par timer.

Bland alt sammen i bollen og form til en lang “pølse”.

 

Ingredienser til ingefærkjeks.

 

Om du ikke skal steke dem med en gang kan du gjerne pakke “pølsen” inn i matpapir og legge rullen i kjøleskapet.

Skjær biter av “pølsen” og legg dem på et stekebrett.

Stekes på 150 grader i 7-10 minutter.

 

Nytes med en kopp ingefærte.

 

Ingefærkjeks


1 thought on “Ingefærkjeks”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.