mammaliv - oppskrifter - essensielle oljer

Pollenallergi

Pollenallergi

Pollenallergi

 

Allergiske reaksjoner oppstår når immunforsvaret reagerer på fremmede substanser i miljøet som vanligvis er harmløse for folk flest. En substans som forårsaker en reaksjon kalles et “allergen”. Når allergier oppstår, identifiserer immunforsvaret allergener som skadelige – selv om de ikke er det – og lager antistoffer for å bekjempe dem. Histamin blir frigitt fra visse celler i slimhinnene. Når man kommer i kontakt med allergener, vil immunforsvarets reaksjoner typisk være betent hud, betente bihuler, luftveier eller fordøyelsessystem.

Essensielle oljer har evnen til kjemisk å støtte kroppen i dens mulighet til å redusere og overvinne akutt eller kronisk overfølsomhet.

(The Essential Life, 4th Edition, Total Wellness Publishing)

 

For å dempe allergiplager kan du bruke disse tre essensielle oljene sammen.

 

Lavendel roer ned irritasjon og histaminer.

Peppermynte åpner opp og reduserer betennelse.

Sitron renser, gir mindre slim og mer energi.

 

Du kan bruke dem på tre forskjellige måter:

 

 

Lavendel, Peppermynte og Sitron essensiell olje.

 

Aromatisk…

 

Jeg har dem i en diffuser (bildet under). Dette er en ultarsonisk diffuser. Den bruker ikke varme men elektroniske frekvenser. Oljene brytes opp i mikropartikler, som gjør at de kommer opp i luften. De renser luften, samt renser og påvirker oss når vi puster dem inn.

På bildet ser du at jeg har åpnet den opp. Jeg tilsetter vann opp til rødt merke, og deretter essensielle oljer.

Om du har allergiske plager, kan du sette den på når du står opp – i det rommet der du oppholder deg mest. Gjerne 2-3 dråper av hver olje (Lavendel, Peppermynte og Sitron).

Du kan også ha dem på klær du går med, eller på puten rett før du skal sove.

Hvordan ta vare på diffuseren din..

 

 

Diffuser

 

På huden…

 

Du kan også smøre dem på huden, under føttene for eksempel.

Jeg liker å blande dem i fraksjonert kokosolje, men du kan også bruke extra virgin kokosolje, søtmandelolje, jojobaolje, e.l.

For å gjøre det enkelt har jeg en miks av disse i en roll-on flaske.

I en flaske på 10 ml har jeg 3-4 dråper av hver. Deretter fyller jeg opp med fraksjonert kokosolje.

Om du ikke har roll-on flasker, kan du gjøre det enda enklere. Ta en dråpe av hver olje i hånden din sammen med litt fraksjonert kokosolje, gni hendene sammen og smør det under føttene dine.

 

Siden denne blandingen inneholder sitron, er det anbefalt å ikke ha den på hud som skal eksponeres for sol. Smurt hud må ikke eksponeres for sol før etter 12 timer.

Men du kan smøre hud som ikke skal eksponeres for sol!

 

 

Roll-on flaske med lavendel, peppermynte og sitron essensielle oljer.

 

Innvendig…

I år har jeg tatt en kapsel nesten hver dag. Man kan lage egne kapsler med oljer, men jeg har brukt kapslene som er avbildet på bildet under (TriEase). De er ferdig fylte, og kan tas med i vesken ved behov.

 

Tomme kapsler får du kjøpt i flere butikker. Jeg bruker doTERRA sine akkurat nå. Om du skal lage en, åpner du den opp, fyller den halvfull med en god utblandingsolje, deretter har du i 1-2 dråper av den essensielle oljen du velger. Om du skal lage en kapsel for å roe ned allergiplager kan du ha i en dråpe av hver av de tre oljene lavendel, peppermynte og sitron.

 

Jeg anbefaler bare doTERRA sine oljer innvendig, siden de blir testet for renhet og potens.

 

Dette har vært et forsøk, siden jeg tidligere ikke har brukt essensielle oljer mot allergiplager. Nå har jeg tatt dem over en lengre periode, og deretter hatt noen dagers pause. Jeg merker stor forskjell, og begynner å nyse og klø i øynene, om jeg utelater å ta dem en dag.

 

Så dette kommer jeg til å fortsette med i sesonger der det er mye pollen!

 

 

Ta kontakt med meg om du ønsker å prøve de essensielle oljene, så kan jeg hjelpe deg med å få mest mulig rabatter! Og jeg kan tilby hjelp etter kjøp, angående hvordan du best bruker oljene. Jeg sender ut et dokument på 9 sider der jeg lister opp 6-7 punkter med tips til ni oljer, samt litt fakta, bruksmåter og sikkerhet.

 3 thoughts on “Pollenallergi”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.